Кърджалийските хумористи се надпревариха в Деня на шегата

Фатма КЪРЪК

 Кърджалийските хумористи отбелязаха както подобава Деня на шегата -1 април в джаз-клуб „Stage". Координатори на програмата бяха доайенът в жанра Тодор Мухтаров и Александър Щинков. В остроумната надпревара се включиха познати имена като Христо Станчев, Асен Тренев, Мариян Пърнаров. Празника уважи големият хуморист  Малин Кацаров, който въпреки достолепната си възраст демонстрира огромен творчески талант.
Венцислав Стайков поздрави шегобийците с подходящи стихотворения за случая. На Велики четвъртък Марияна Джинджева прочете „Възкресение" по случай Великден. Веселието беше пълно, тъй като се проявиха всички шегобийци, намиращи се в клуба. Засегнаха се много теми, но главната сякаш беше секса и всичко което се върти около него, поднесено с голяма доза насмешка.
Водещият на празника директорът на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров" Иванко Маринов не остави зрител, който да не закачи с шеговит въпрос, така че всеки стана част от шоуто. Актьорът Кямил Топчи подчерта, че в града наистина има хумористи, чиито произведения да бъдат достояние не само на кърджалийци, а и на гражданите на света. Той изрази надежда те да завладеят както родната, така и международната театрална сцена. На въпрос - кое обича повече  въпросите или отговорите,  репортерката от „Арда нюз" Ресмие Мюмюн  даде неизчерпателен, но точен отговор, че харесва повече вторите, и особено тия на Маринов. Поетът не остана по-назад от нея с комплимента, че отговорите зависят от въпросите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu