Общо показвания

Kırcaali'de Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı







Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğünün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) dünyaya teşrifleri nedeniyle ülke genelinde düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programları çerçevesinde bugün Bölge Müftülüğü Kırcaali Merkez Camii’nde Kutlu Doğum Programı düzenledi. "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın İslam Kardeşliği Eşliğinde Kazandırdığı Ölçüler" başlığı altında Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programına Kırcaali ve bölgeden yaklaşık 500 Müslüman iştirak ettiler.

Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet'in okuduğu duadan sonra başta cami imamı Erdinç Hayrulla olmak üzere Kutlu Doğum Mevlidi okundu. Erdinç Hayrulla, Peygamber Efendimizin (SAV) anısına yazılan ağıt niteliğinde çok içli bir ilahi okudu.

Bu yıl Bulgaristan genelinde düzenlenen Kutlu Doğum programlarında ana konuşmacı olarak davet edilen Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Saffet Bakırcı Kırcaali camisinde de bir vaaz verdi. Dr. Bakırcı, cemaati selamlarken Hz. Muhammed'in (SAV) Mekke'den Medine'ye hicretini anımsatarak, "Ben de birkaç günlüğüne de olsa Konya'dan hicret edip sizlere geldim" dedi. İslam din âlimi, Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından örnekler verirken Peygamber'in birçok sözlerini ve daha çok afla, tövbeyle ilgili olan hadis-i şerifler aktardı. Dr. Bakırcı, Allah-u Teâlânın tekrar edilmemesi şartıyla müminlerin en büyük günahlarını dahi tövbe etmeleriyle af edeceği müjdesini verdiğini vurguladı.

Dr. Bakırcı, Müslümanların iyi amellerini ve kötü amellerini içeren iki liste yapmalarını ve her gün bu listeleri takip ederek kendilerini cennete götürecek amelleri artırmayı hedef almalarını tavsiye etti. Saffet Bakırcı Hocaefendi, Konya'daki Müslümanların yaşam tarzına değinerek sohbetine son verdi.

Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, caminin minberinden cemaate okuduğu Cuma hutbesinde Peygamber Efendimizin (SAV) İslam kardeşliği öğretisini ele aldı. Peygamberlik dönemi öncesi güvenilir bir kişi olduğu için Hz. Muhammed'e El-Emin lakabı verildiğini ve bundan dolayı hemşerilerinin kendisine "Muhammedül Emin" diye hitap ettiklerine dikkat çekti. Müftü, "Allah-u Teâlâ Kur'anda "Müminlerin ancak kardeş olduklarını, birbirilerine yumuşak ve merhametli olduklarını, birbirilerinin gıybetlerini etmediklerini, dargın olan müminleri barıştırdıklarını, isarda (kardeşlerinin nefislerini kendilerine tercih ettiklerini) bulunduklarını ifade eder" diye altını çizdi. Bir hadiste belirtildiği gibi Peygamber Efendimizin (SAV), "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi (Müslüman kardeşleri olarak) sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız", diye buyurduğu sözlerinin altını çizdi.
Kırcaali Bölge Müftülüğü, bu yıl Kırcaali'den önce Kirkovo
(Kızılağaç) camisinde ve resmi olarak da Mestanlı (Momçilgrad) İlahiyat Lisesinde düzenlenen Kutlu Doğum programları gerçekleştirdi.

Resmiye MÜMÜN

27 Nisan 2012, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

9 Mayıs 2012, Kırcaali Haber Gazetesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu