Общо показвания

Krumovgrad’da Kutlu Doğum Programı Gerçekleştirilecek



Krumovgrad (Koşukavak) Bölge Müftülüğü’nün, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif edişinin 1441. yıl dönümü münasebetiyle geleneksel olarak 27 Nisan 2012 tarihinde Kutlu Doğum Haftası Programı düzenleyeceği bildirildi. Krumovgrad Bölge Müftülüğü Sekreteri Recep İsmail, program dahilinde Merkez Camii’nde Hz. Muhammed (SAV) ve ahirete intikal edenlerimiz için Kutlu Doğum Mevlidi, Kur’an-ı Kerim’den ayetler, ilahiler okunacağını ve ayrıca vaazlar ve Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verileceğini belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Etkinliğine Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğünden ve Türkiye’den konukların gelmesi bekleniyor. Yöremiz ve ülkenin diğer bölgelerinden bin civarında Müslümanın katılımıyla gerçekleşen etkinlik pilav dağıtımıyla son buluyor. Krumovgrad Bölge Müftülüğü adına Recep İsmail, “Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum Programı çok güzel bir organizasyondur. Etkinliğe bölgeden, yurt içinden ve yurt dışından iştirak etmek isteyen herkesi bekliyoruz” diye müminleri davet etti. Krumovgrad Müftülüğünün bu kışın aşırı yağmurlar sonucu büyük hasarlar gören Harmanli’nin Biser (İncili) köyü afetzadeleri için örtü, battaniye ve başka ev eşyaları olmak üzere yardım toplama kampanyası düzenlediği bildirildi. Elde edilen eşyaların kampanya sonunda Biser köyü halkına teslim edileceği anlaşıldı. Krumovgrad Bölge Müftülüğünce önümüzdeki yaz aylarında dördüncü kez Toplu Sünnet Merasimi organize edilecek. Peşin hazırlanan liste üzere yaklaşık 150-200 çocuk usta sünnetçi Dr. Lütfi Mehmet tarafından kanamasız yöntemle sünnet edilecek. Recep İsmail, “Memleket çapından ve hatta başka ülkelerden çocuklar sünnet merasimine katılıyorlar. Toplu sünnete yoğun talep var, çok büyük ilgi gözleniyor. Çünkü sünnet ücretsiz yapılıyor ve Dr. Lütfi Mehmet’in uyguladığı lazer tekniği sayesinde çocuklar 1-2 dakika içerisinde sünnet ediliyor ve ardından hemen ayağa kalkıyorlar” diye ifade etti.

Krumovgrad Müftülüğüne her yıl 15-18 hacı adayının başvurdukları ortaya çıktı. Başmüftülüğün organizasyonuyla ülke genelinden hacı adaylarının İstanbul’dan Suudi Arabistan’a kutsal Mekke ve Medine topraklarına uçtukları anlaşıldı. Bulgaristan’dan uçakla hacca gitmenin bir kişiye 2 500 Euroya mal olduğu kaydedildi. Recep İsmail, “Bulgaristan’da hac kontenjanı sorunu olmadığı için daha çok Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları hacca gitme talebinde bulunuyorlar. Orada hac kontenjanı sebebiyle hacca gitmek isteyen Müslümanlar bunu istediği vakit yapamıyorlar. Geçen yıl Krumovgrad Bölge Müftülüğünden 18 hacı adayı vardı. Bu yıl da hacı olmak isteyenlerin aşağı yukarı gene o kadar olmalarını bekliyoruz” dedi.

Krumovgrad Müftülüğünün hizmet kadrolarından 30 imam, bölgedeki toplam 30 cami ve 35 mescitte hizmet vermektedir. Krumovgrad kasabasında Osmanlı döneminden kalma Merkez Camii’nden başka, “Zapad” /Batı/ semptinde yeni büyük bir caminin inşaat halinde olduğu öğrenildi. Türkiye’den sponsorlar sayesinde inşa edilen caminin yaklaşık 300 kişilik bir cemaat alabilecek kapasitede olması planlanmıştır.

Resmiye MÜMÜN

18 Nisan 2012, Kırcaali Haber Gazetesi 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu