Общо показвания

DNES Sivil Hareketi Gönüllüleri Kırcaalilere Her Konuda Yardımcı Olmaya Hazır





DNES /Bugün/ Sivil Toplum Hareketi Kırcaali İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Dimitır İlçev, Kırcaali Haber’e verdiği demeçte, 12 Şubatta Sofya’da yapılan “DNES Tekellerin Zorbalığından Zülüm Görenlerin Topluluğu Sivil Toplum Hareketi Genel Kurulu’nda sivil toplum girişiminin adının “DNES Zorbalığa Karşı Toplum Sivil Toplum Hareketi” olarak değiştirilmesi kararı alındığını bildirdi. Bunun DNES Hareketi’nin ilk önceleri elektrik, su, doğal gaz, merkezi ısıtma şirketlerinin tekelliğine karşı düzenlediği girişimlerden sonra mobil operatörlerinin tekelliğine karşı çalışmalara geçmesinin ardından sivil topluma hizmet amacıyla yürüttüğü faaliyetleri genişletme kararı alınmasından ileri geldiği anlaşıldı.  

İlçev, bu bağlamda vatandaşların artık  her hangi bir sebeple yardım görmek için DNES Hareketi’nin Belomorski Bulvarı No:87 A adresinde otogar yakınında bulunan ofisine başvurmalarını tavsiye etti. İlçev, iş sözleşmesi, sigorta hakları çiğneme, banka, mal mülk dolandırıcılığı, yol trafiği kazaları, evde şiddet görme gibi durumlarda her çeşit belgelerin doldurulmasında, Avrupa Birliği (AB) projelerinin hazırlanmasında, sağlık hizmetleriyle ilgili sorunlar olduğunda, yani her hangi problemler yaşandığında herkese yardım edileceğini öne sürdü. Haftada iki kere ofiste hukukçu Dimitır Haciev’in ücretsiz olarak hukuki sorunları olan vatandaşlara danışmanlık yapacağı anlaşıldı. 

Geçen yıl tekellerle yaşadıkları sorunlar yüzünden 200’den fazla Kırcaalilerin ofise başvurduğu, gerçekte 60 ihbarda bulundukları belirtildi. Çoğu ihbarların mobil operatörleriyle ilgili olduğu ortaya çıktı.

İçev, Kırcaali Haber aracılığıyla DNES Kırcaali İli Koordinasyon Kurulu’nda yer alan Tihomir Petkov, Yordan Rusev, Larisa Karabaşova ve Kera İlieva’ya, Hareket yararına gönüllü olarak foto muhabirliği yapan  Dimitır Kutilov’a ve diğer tüm gönüllülere teşekkürlerini sundu.

DNES Hareketi gönüllüleri, “Amacımız, vatandaşlara yaptıkları sözleşmeler üzere sahip olduğu hakları savunma hususunda yardımcı olmaktır. Tek sözle insanlara faydalı olmak istiyoruz” diye kanaat getirdiler.   

Bugün şehrin Merkez Parkı alanından başlayarak ayın sonuna kadar  DNES Hareketi’nden iki gönüllünün Kırcaali bölgesinden 10 000 kişinin imzasıyla desteklediği 2010 yılında tekellerin zorbalığına karşı organize edilen ulusal kampanya sonuçunda Еnerji Kanunu ve sonrasında Elektronik Haberleşme Yasası’nda düzenlemeler yapılarak elde edilen önemli başarılar ve halkın hizmetine sunulacak yeni faaliyetler hakkında bilgi içeren bröşürler dağıtacakları anlaşıldı.   

DNES Hareketi Kırcaali Ofisi her iş günü 10.00-17.00 saatleri arası vatandaşlara hizmet sunmaktadır. Ayrıca 0361/6 40 96, 0885 230 267 telefonundan veya dnes_kj@abv.bg e-mail adresi aracılığıyla her türlü yardım istemek için bağlantı kurulabilir.

Resmiye MÜMÜN

15 Mart 2012, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

4 Nisan 2012, Kırcaali Haber Gazetesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu