Общо показвания

Gluhar Köyü Öğrencileri, Tiyatro Stüdyosu’nda Oyunculuk Eğitimi Görüyorlar





Kırcaali Belediyesi’ne bağlı Gluhar (Sağırlar) köyündeki Aziz Kiril ve Metodiy Kardeşler İlköğretim Okulu’nda bu eğitim öğretim yılında açılan Tiyatro Stüdyosu Kulübü’nde 11 çocuk oyunculuk yapmayı öğreniyorlar. Kulüp okulun bu yıl hayata geçirdiği “Entegrasyon” projesi çerçevesinde açılmıştır. Proje, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programınca Eğitim, Gençlik ve Bilim Bakanlığı’nın Etnik Azınlıklardan Çocukların ve Öğrencilerin Eğitim Sürecine Entegrasyonu Tedbiri doğrultusunda Progres Halk Kültür Evi ile ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.

Kulüp Başkanı olan 2.sınıfların öğretmeni Rositsa Dimitrova, faaliyetlere I-II.sınıf öğrencilerinin katıldığını bildirdi. Amacın çocukların sahneye çıkmaya alışkanlık edinmeleri, artistlik becerisi edinmeleri, iyi diksiyon geliştirmeleri olduğu anlaşıldı. Öğretmen, daha somut amaçların çocukların  daha çok sözcük öğrenmelerini, cümle kurmalarını ve bilgilerini belirli bir masal kahramanını canlandırarak, sınıf arkadaşlarına göstermeleri olduğunu  paylaştı. Sevdikleri kahramanları canlandırmaları çocukların kulübü büyük ilgiyle ziyaret etmelerini sağlamaktadır. Çocuklar her ay, o aya uygun bir masalı canlandırıyorlar. Geçen ay Noel’de oynadıkları “Oğlan ile Rüzgar” masalı üzerine çalışmalar yaptılar. 

Dimitrova, ilk önce Tiyatro Stüdyosu’nda 8 çocukla çalıştığını, sonradan ise büyük ısrarları üzerine daha 3 çocuğu kulübe kabul ettiğini ifade etti. Öğretmen, çocukların metinleri zor öğrendiklerini, fakat gösterilen büyük çabayla başarıya ulaştıklarını vurguladı. Kulüp Başkanı,“Çok çalışıyoruz, fakat sonuçları gördüğüm zaman gelecek ay çalışmaları devam ettirmek için motiveli oluyorum” diye paylaştı. Çocukların Tiyatro Stüdyosu çalışmarıyla resmi Bulgar Dili’ni geliştirerek, kendilerini ifade etmede daha büyük özgüvene sahip oldukları anlaşıldı.  

Resmiye MÜMÜN

3 Ocak 2012, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

25 Ocak 2012, Kırcaali Haber Gazetesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu