Общо показвания

Noel Hayırseverlik Kampanyası’nda Toplanılan 7 280 Leva Ece’nin Tedavisi İçin Verildi






Bugün Kırcaali Valisi İvanka Tauşanova’nın girişimiyle Belediye Çocuk Koruma Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen geleneksel Noel Hayırseverlik Kampanyası’nda toplanılan 7 280 Leva 3 yaşındaki Ece Mehmed’in tedavisi için kullanılmak üzere ailesine verildi. Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen Noel kampanyası sonucu elde edilen mali kaynakların Ece ile 8 yaşındaki İvaylo Kamenov’un tedavisi için bağış yapılması öngörülmüştü, fakat oğlanın Yılbaşı’ndan birkaç gün önce hayatını kaybettiği açıklandı.

Vali, çeki Visoka Polyana (Yaylacık) köyünden Ece’nin babası Ercan Mehmed’e sundu. Ece’nin babası, “Bu bağışı kabul etmekten çok mutluyum. Noel kampanyasına katılan tüm duyarlı insanlara teşekkür etmek istiyorum” diye ifade etti.

Ercan Mehmed, basının önünde kızının hastalanmasıyla beraberinde yaşadıkları zorlukları anlattı. Çocuğun doğumu sonrasında sağlık problemleri olduğu tespit edilmesi üzerine yurt dışında çalışan baba, acilen ülkesine dönmüş. Annesi babası, birkaç aylık bebe iken Ece’yi Sofya’ya muayyene ettirmeye götürmüşler. Hekimler çocuğa karaciğer nakli yapılmasının gerektiğini söylemişler. Organ verici olmaya karar veren babaya hekimler bunun ne kadar anlamsız olduğunu telkin etmeye çalışmışlar. Babanın ısrarıyla 2010 yılında Ece’ye karaciğer nakli yapılmış, fakat ameliyat başarısız olmuş. Bundan dolayı aile Birmingam’da bir kliniğe başvurmuş. Burada cocuğa tekrar karaciğer nakli yapılmış. Fakat ilk organ nakliyatının başarısız olmasından dolayi ikincisinin başarılı olması garanti edilmemiş.     

Talihsiz baba, bir ayda ilaçlar için yaklaşık 4 000 Leva harcandığını ve ayrıca da üç ayda bir kere biyopsi için Birmingam’a gidilmesinin gerekli olduğunu belirterek, masrafları zar zor karşıladıklarını paylaştı. Ulusal Sağlık Sigortası Kasası (NZOK) aracılığıyla her ay aileye sağlanan 1300 Leva’nın yeterli olmadığı anlaşıldı. Kampanyada toplanılan parayla Ece’nin İngilte’ye 3 kere gidişi gelişi sağlandığı dile getirildi. 

Kırcaali Valiliği’nin girişiminde aktif rol oynayan Obedinenie Halk Kültür Evi, Bölge Eğitim Müfettişliği, Kırcaali Bölge Sosyal Yardımlar Müdürlüğü, Birleşik Çocuk Kompleksi (ODK) yöneticilerine İvanka Tauşanova tarafından yaptıkları bağışlardan dolayı birer teşekkür belgesi sunuldu.

Sadece Kırcaali tiyatrosunun salonunda yapılan hayır konseri ve öğrencilerin hazırladığı süs eşyaları ve gıda ürünlerinin yer aldığı kermeste 2 000 Leva’dan fazla yardım toplandığı bildirildi.

Resmiye MÜMÜN

16 Ocak 2012, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

1 Şubat 2012, Kırcaali Haber Gazetesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu