Общо показвания

Kırcaali Bölgesindeki Genç Hekimler Yurt Dışında Çalışmayı Tercih Ediyorlar




Bulgaristan Hekimler Birliği (BLS) Kırcaali Bölge Şubesinin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Magdalena Marinova bugün basın mensuplarına verdiği demeçte, "Kırcaali bölgesindeki genç hekimler, işe çok iyi hazırlıklı ve iyi yabancı dil eğitimine sahip oldukları için çalışmak amacıyla yurt dışına çıkıyorlar. Mülteciliğe yol açan sebeplerin başında tatmin etmeyen maaşlar ve uzmanlaştırılmak için sınırlı imkanlar geliyor" diye öne sürdü. Dr. Marinova, Batı Avrupa'da hekimler eksikliği olduğu için de bizim yeni yetişen hekimlerimizin oraya yöneldiklerini paylaştı. Aynı zamanda yurt dışından buraya sağlık uzmanları gelmelerini beklememizin gerçekçi bir fikir olmayacağını savundu.

Dr. Marinova, Bulgaristan'da tıbbi kadroların geleceğine yönelik yeni bir politikanın gerekli olduğunu düşünüyor. Bulaşıcı hastalıklar uzmanı, "Tıp okullarından yeni mezun olanlar için ihtisaslaşmalarına uygun koşullar yaratılmalı. Yeni mezun olan genç hekimlerden aile hekimi olmaları için genel tıp ihtisasına sahip olmaları istenemez. Bu çok saçma bir şey" dedi.
BLS'nin yerel teşkilatının yönetiminde
yer alan Kırcaali Hastanesi Müdürü Dr. Todor Çerkezov ise, "Gelecekte bölgede iyi hekimlerin sayısının artmasını bekleyemeyiz. Onun için elimizde olanları korumalıyız. Hekimlerimiz uluslararası tıp sempozyumlarına katılıyorlar ve bazı konularda en az 20 yıl arkada kaldığımızı görüyorlar. Nesiller arasında deneyim paylaşımı olması şart, şimdi ise bir boşluk söz konusu" diye vurguladı.

Resmiye MÜMÜN

9 Aralık 2011, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

21 Aralık 2011, Kırcaali Haber Gazetesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu