Общо показвания

Kırcaali Hastanesi’nde Bir Günlük Cerahhi Bölümü Açılacak




Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Çok Yönlü Aktif Tedavi Hastanesi Müdürü Dr. Todor Çerkezov, bugün gazetecilere önümüzdeki 2012 yılında sağlık kurumunda Endoskopik Cerrahi Bölümü açılacağını bildirdi. Bu bölümde hastanın psikolojisini etkilemeyen endoskopi ve laparoskopi gibi cerrahi olmayan ağrısız müdahaleler yapılacak. Müdür, “Bir günlük cerrahide yüksek tıbbi teknolojiler kullanılıyor. Hastanın da müdahaleden birkaç saat sonra ayağa kalkması küçümsenemeyecek bir gerçek” dedi ve bölümde sadece kistlerin veya safraların çıkarılması gibi elektif cerrahi yapılacağını belirtti. Hastanın birkaç saat hastanede kalıp, ambulansla evine kadar götürüleceği açıklandı. Dr. Çerkezov, bölümde çalışacak cerrahi uzmanlarının üniversite hastanelerinden getirileceğini tahmin etti.

Daha sonra Dr. Çerkezov gazetecilere hastanenin ikici katında bulunan eskiden Çocuk Bölümü’nün yerine açılacak modern Endoskopik Cerrahi Bölümü’nü gösterdi. Bölüme 14 hastaya kadar kabul edilmesi öngörülüyor. Odaların tıbbi donanımı yapılması gerekiyor. Halihazırda yataklı tedavi kurumunun yönetimi, Bölgesel Gelişim ve Bayındırma Bakanlığı’nın 150 000 leva sağlaması için müzakereler yürütüyor.  

Kırcaali Hastanesi Müdürü, “Bir günlük Cerrahi Bölümü, İnvazif Kardiyoloji Bölümü ve yakında faaliyete geçecek Erken Onkolojik Tanı Birimi ile beraber Kırcaali Hastanesi’nin modern ve yüksek teknolojik olduğunu söyleyebileceğimiz tüm istemleri kapsıyor” dedi. 

Ayrıca Dr. Çerkezov, hastanenin nükleer manyetik rezonans cihazına sahip olmasının da çok önemli olduğunu vurguladı. Hastane başhekimi, Kırcaali hastanesinin her ne kadar bilimsel düzey açısından üniversite hastanelerine ermesine ihtimal vermese de, Avrupa düzeyinde iyi kalitede hizmet vermesi gerektiğini savundu.  

Resmiye MÜMÜN

13 Aralık 2011, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

21 Aralık 2011, Kırcaali Haber Gazetesi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu