Общо показвания

Kırcaali Hastanesi’nde Moleküler Biyoloji Laboratuvarı Açılacak



 

Kırcaali Hastanesinin Yunanistan ile ortak hayata geçireceği proje kapsamında bir moleküler biyoloji laboratuvarı açılacak. Doğu Rodopların en büyük sağlık kurumu, 163 000 Avro tutarındaki projenin gerçekleşmesi için Dedeağaç'taki (Alexandroupoli) Tıp Üniversitesi ile partnerlik yapacak. Basın toplantısında konuşan Kırcaali Hastanesi Müdürü Dr. Todor Çerkezov, “ Dedeağaç'taki Tıp Üniversitesi’nin Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümü ile çok iyi bağlantılar içerisinde bulunuyoruz” diye açıkladı.  Projeyle hekimlerin, bazı nadir rastlanan doğumsal hastalıklara daha hamilelik döneminde tanı koymaları amaçlanıyor. Şu anda bu tür incelemelerin ancak Sofya ve Plovdiv’teki (Filibe) genetik laboratuvarlarında yapıldığı anlaşıldı.        

Dr. Çerkezov, bölgede daha çok talasemi denilen Akdeniz anemisi hastalığına rastlandığını belirtti. Bu hastalığın endemik olduğu ve Dedeağaç'taki Tıp Üniversitesinde bu tür hastalara ilişkin istatistiklerin mevcut olduğu kaydedildi.

Dr. Çerkezov bu projeyle açılacak Moleküler Biyoloji Laboratuvarını yönetecek uzman kişi aradıklarını duyurdu. Adayların hekim, biyolog veya biyokimyacı olmalarının yanı sıra çok iyi düzeyde İngilizce veya Yunanca bilmelerinin şart olduğu belirtildi. Moleküler Biyoloji Laboratuvarı şefinin yüksek maaş alacağına vurgu yapıldı.

Ayrıca Kırcaali Hastanesinin Yunanistan’ın Komotini (Gümülcine) hastanesiyle ortaklaşa gerçekleştirecekleri 912 000 Avro tutarında Makas yolunun açılmasından sonra hekimlerin trafik kazaları kurbanlarını karşılamaya hazır olmalarına yönelik bir projenin hibe almaya hak kazandığı bildirildi.

Resmiye MÜMÜN

14 Aralık 2011, Kırcaali Haber Gazetesi Sitesi

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

web tasarım: nahit doğu